2.01.2012 г.

Без панталон в метрото

Ако винаги си мечтал да прекараш един ден в метрото, връткайки крака на ляво на дясно пред непознати, тази неделя (8 януари) е твоят шанс.

Е, не казвам, че ако го направиш, съседите ти по седалка ще оправдаят факта, че не носиш панталон и въпреки това си дръзнал да се качиш в метрото, а май дори се гласиш и да седнеш, но поне пред себе си ще си с чиста съвест. Така, де, не ти хлопа дъската, това е просто първата от суперважните задачи от to-do list-а ти за 2012-а – да отбележиш деня The No Pants Subway Ride.

Само че внимавай! У нас инициативата няма корени и е твърде вероятно още на първата спирка да се окажеш заобиколен от група разстроени бабички, телефониращи на милицията.

Затова ти предлагам, ако идеята да се разхождаш по гащи в метрото наистина ти допада, първо добре си научи урока. Не се знае пред кого може да ти се наложи да даваш обяснения:

  • The No Pants Subway Ride има дългогодишна традиция. Чества се в началото на всеки януари от 10 години насам, тази ще му е 11-ата.
  • Все повече хора от целия свят се решават да вземат участие в инициативата. Миналата година над 5000 човека от 22 държави свалят панталоните си из мотрисите на 48 града.
  • Организира се в Ню Йорк от Improv Everywhere.
  • Никой от участващите не цели да обиди или накърни чувствата или достойнството на пътниците със панталони. Всички са равни, на някой просто им е по-топло.
И като казах "топло", ето едно клипче от миналогодишния The No Pants Subway Ride ден, просто за загрявка. Изглежда твърде забавно, но пък не ползвам метро. :-)

.

0 коментара:

Публикуване на коментар