15.04.2013 г.

Сверка с реалността, възможностите и мечтите

Благодаря на Алекс, че ме попита коя е най-голямата ми книжна мечта. Защото сериозно ми се наложи да помисля по въпроса. Ясно е, че нещата, които вършим с желание, са ни приятни или дори ги обичаме. Но тъкмо удоволствието от тях може неусетно да ни приспи, да ни обвие в комфорта си, и ние така и да не стигнем до ГОЛЯМОТО НЕЩО. Онова, за което истински си мечтаем.

Та нещо такова стана и с мен. Харесвам си работата, каквато е: чета, редактирам, секретарствам, координирам, правя се на social media expert и понякога дори "командвам", какво пък толкова, щом ми дават. Но кое от всичко това е временно и кое искам да задържа и да развия? Кое ми носи най-голямо удоволствие? Кое е онова, заради което търпя останалите, което ги оправдава пред мен? В задачата се търси ЕЛЕМЕНТЪТ* и за да се намери, трябва да имам ясна представа в какво ме бива и в какво не.

Да кажем, че имам. Сега какво? Преди няколко месеца Сет Годин попита в блога си: What you waiting for?, и тогава аз сериозно се замислих пак. Какво чака всеки от нас, ама конкретно? Не си го записах на лист, както съветва маркетинг гуруто, но поне го извадих на дневен ред.

И е хубаво от време на време да правим сверка на реалността. Просто защото е по-вероятно да стигнем, ако знаем къде отиваме, отколкото ако не знаем.

* Според сър Кен Робинсън Елементът е мястото, на което природният талант се среща с личните страсти.
.

0 коментара:

Публикуване на коментар